”Den lilla människan Anna”

 • Den lilla människan Anna, 23 maj- Jag är påväg mot bussen.. Häromdagen skulle jag till jobbet… Jag traskade mycket tidigt och mycket trött pga min nuvarande livssituation mot busshållsplatsen. Plötligt brister det. Jag blir stående i diket och brister i gråt. Det händer ibland. Även när jag skriver. Det gör så jävla ont. Men envis som
 • Den lilla människan Anna, 21 maj- Vänta nu här… En godkänd anläggning som man idag påstår är för gammal och bla bla bla. Att forskning vet annat idag bla bla bla.. Jag ska alltså betala för något jag redan har betalat för pga någon annan gjort/räknat fel. Och garantier utgångna. Okey..intressant princip… Sätt in det i
 • Den lilla människan Anna, 20 maj- ”Nu är helgen snart över”.. 18.47 är klockan denna söndagskväll. Helgen är straxt över. Ingenting gör jag. Igår kom jag inte upp ur sängen mer än för att äta lite och så. Så skrev jag lite. Enda sättet att försöka tränga bort tankarna på avloppsproblematiken och rädslan för att förlora
 • ”Den lilla människan Anna”, 19 maj- Puuuuhhh… Vad har Sverige försatt mig i för situation?/ Jag har datum för utsläppsförbud. Kommunen accepterar några olika avloppssystem. / Jag såg ju forskningen om förbränningen, se föregående brev (anm: 18 maj) / Försöker förstå markretention, lägger ner, jag pallar inte. / Jag läser på VA -guiden Sverige AB. De
 • Den lilla människan Anna, 19 maj, brev 2- ”Nu är helgen snart över”.. 18.47 är klockan denna söndagskväll. Helgen är straxt över. Ingenting gör jag. Igår kom jag inte upp ur sängen mer än för att äta lite och så. Så skrev jag lite. Enda sättet att försöka tränga bort tankarna på avloppsproblematiken och rädslan för att förlora
 • ”Den lilla människan Anna”, 18 maj- ”Nu går skam på torra land” Mina tankar går till er politiker från vänster till höger. Jag skulle vilja säja er att; Jag gillar inte att ta i för mycket. Jag gillar inte att utsätta någon för hård kritik. Jag kommer aldrig hata för mitt hjärta är låst för såna
 • ”Den lilla människan Anna”, 17 maj, brev 3- Runt 80%…. Idag vaknade jag sent och det snurrade av trötthet i kropp och själ. Min sömn är katastrofalt dålig. Sover bara 3-4 timmar per natt nu. Orolig. Jag hittade inte mina nycklar. Det börjar märkas på rutiner att jag inte mår bra. Men eftersom jag har ett jobb som
 • ”Den lilla människan Anna”, 17 maj, brev 2- Tuff tuff sa tåget…del 3 Tåget jag sitter i susar också genom landet Sverige. I loket står lokföraren vars namn är Lansbygd af Stadsbygd. Hans smeknamn är Bondförnuft och han är även arbetsledare. Runt honom står hans kollegor tillika lokförare och bistår honom under resans gång. Ibland tar de över
 • ”Den lilla människan Anna”, 17 maj- Tuff tuff sa tåget..del 2 Det första tåget jag valde att inte åka med susar vidare genom landet Sverige. I loket finns åtta olika lokförare med lite blek hy. De står där och kivas med varandra och hur loket ska manövreras. Alla vill leda och passagerarna vet inget om deras
 • ”Den lilla människan Anna”, 16 maj, brev 2- Tuff tuff tuff sa tåget… Kliv ombord! Alla ska med! Jag klev på för jag gillade destinationen och jag hade pengar till biljett. Tåget rullade på och jag letade kupe’. Jag hittar en där människor ser ut att ha trevligt! Där vill jag vara med och ha roligt under resans
 • ”Den lilla människan Anna”, 16 maj- ”Härifrån till evigheten” Det är ett avstånd. Ett avstånd utan slut. Det är det avstånd jag känner idag mellan golvet och makten. Det är det avstånd jag känner mellan människors oförmåga att respektera varandras levnadsätt. Det är det avstånd jag känner mellan våra olika verkligheter. Det är det avstånd jag
 • ”Den lilla människan Anna”, 15 maj, brev 3- Den stora bocken Bruse.. Någon sa något typ att den stora bocken Bruse går före och visar vägen och baxar inte över problemen till den som kommer efter… Alldeles riktigt och jag håller med, det är en mycket viktig lärdom. Men den stora bocken Bruse väntar också in den lilla
 • ”Den lilla människan Anna”, 15 maj, brev2- Regnvatten… I alla tider har jag samlat regnvatten. Människor har skrattat åt mig. Jag har struntat i dom. Jag har sprungit ut i åskan och satt upp mina tunnor. Regnvatten är en gåva från moder jord till mina växter. Mina växter som jag göder med nässelvatten. Jag gödslar inte min
 • ”Den lilla människan Anna”, 15 maj- Existerar jag? En människa sa till mig häromdagen att jag måste vara en på miljonen. Jag hade precis berättat att jag finns inte på Facebook, Twitter eller Instagram. Idag har jag varit på jobbet. Likt en vandrande zoombie bestulen på min livskraft har jag gjort min insats till samhället. Det
 • ”Den lilla människan Anna”, 13 maj- Jag tror jag ska bli turistguide. Välkommna kära turister till landet Sverige… Jag heter Anna och ska guida er en kort stund. Spänn fast bältena så åker vi. Vi börjar resan med att ta en tur in i den svenska skogen. Njut av naturen, stillheten och tag notis om att
 • ”Den lilla människan Anna”, 13 maj- Klockan är två på eftermiddagen en strålande vacker söndag. Ute lyser solen och jag längtar efter mitt normala jag. Men mitt normala jag, som älskar att vara ute och ser det lilla i livet som världens störst lottovinst, hon är satt på paus. Dörren till mitt hem är låst idag
 • ”Den lilla människan Anna”, 12 maj- KNACK, KNACK,KNACK.. Den lilla människan Anna knackar på politikers dörrar.. Har ni minsta medmänsklighet så öppnar ni den här kategoridörren som heter den lilla människan och läser mina ord. Många av er knackade dörrar inför valet men till mig kom ingen. Var jag inte rätt målgrupp eller hoppade ni över
 • ”Den lilla människan Anna”, 11 maj- Jag, ”Den lilla människan Anna” har vaknat. Jag vaknade av ett surr från insekter i mitt träd utanför mitt fönster. Trädet planterade jag för 20 år sedan. Tydligen har jag sovit ytligt. Jag låg och vände och vred till klockan tre inatt. Tankarna for omkring. Hur mår barnen i familjerna
 • ”Den lilla människan”, 10 maj- Hej igen Anders Jag måste pga hälsoskäl välja i vilka lägen jag kan diskutera dessa frågor. Just nu idag måste jag avstå så jag kan inte ringa dig. Däremot kan jag skriva dig några ord och berätta för dig att vid varje tillfälle min hälsa tillåter försöker jag vara aktiv
 • ”Den lilla människan Anna”. 8 maj- Hej Anders För det första vill jag tacka för allt jobb du och alla andra lägger ner och jag är så tacksam över att få ta del av allt. Jag har dock svårt att förstå allt tekniskt och forskning osv. Jag kan inte bidra med något sådant men jag blir