Hallstahammar- Tränsta/ Brev till SR P4 Västmanland m fl media- Är det korruption det handlar om mellan kommunerna

Mail till: Sveriges Radio P4 Västmanland- Biototal AB

Från: Patricia Larsson Leo

Skickat: den 15 januari 2020 23:10
Till: Per Anders Lenhov <pa.lenhov@vastmanland.tv>; redaktionen@bblat.se <redaktionen@bblat.se>; tips@vlt.se <tips@vlt.se>; vastmanland@svt.se <vastmanland@svt.se>; anders.brage@mittmedia.se <anders.brage@mittmedia.se>; bjorn@magazin24.se <bjorn@magazin24.se>; dennis@magazin24.se <dennis@magazin24.se>; Jenny Berggren <jenny.berggren@svt.se>; Magnus Östin <Magnus.Ostin@mittmedia.se>; michaela@magazin24.se <michaela@magazin24.se>; redaktion@magazin24.se <redaktion@magazin24.se>; 71717@expressen.se expressen <71717@expressen.se>; anna.lilliequist@smalanningen.se <anna.lilliequist@smalanningen.se>; annika.beijbom@sverigesradio.se <annika.beijbom@sverigesradio.se>; annika.h.eriksson@sverigesradio.se <annika.h.eriksson@sverigesradio.se>; cecilia.wanger@tv4.se <cecilia.wanger@tv4.se>; daniel.varjo@sverigesradio.se <daniel.varjo@sverigesradio.se>; granskning@svt.se <granskning@svt.se>; info@erikpalm.com <info@erikpalm.com>; johan.carlsson@smalanningen.se <johan.carlsson@smalanningen.se>; kaliber@sverigesradio.se <kaliber@sverigesradio.se>; kalla.fakta@tv4.se kalla fakta <kalla.fakta@tv4.se>; klotet p4 <klotet@sr.se>; kossornas planet sr <kossornasplanet@sverigesradio.se>; live@hallmedia.se <live@hallmedia.se>; markus.alfredsson@sverigesradio.se <markus.alfredsson@sverigesradio.se>; morgonstudion@svt.se <morgonstudion@svt.se>; nyheter@svd.se <nyheter@svd.se>; nyheterna.goteborg@tv4.se <nyheterna.goteborg@tv4.se>; nyheterna.lulea@tv4.se <nyheterna.lulea@tv4.se>; nyheterna.malmo@tv4.se <nyheterna.malmo@tv4.se>; nyheterna.skaraborg@tv4.se <nyheterna.skaraborg@tv4.se>; nyheterna.umea@tv4.se <nyheterna.umea@tv4.se>; nyhetsmorgon@tv4.se <nyhetsmorgon@tv4.se>; nyhetstips@dn.se DN <nyhetstips@dn.se>; redax@smalanningen.se <redax@smalanningen.se>; sofia.boo@sverigesradio.se <sofia.boo@sverigesradio.se>; svtnyheter@svt.se <svtnyheter@svt.se>; tipsa@aftonbladet.se aftonbladet <tipsa@aftonbladet.se>; webbredaktion@svd.se svd <webbredaktion@svd.se>
Ämne: Sveriges Radio P4 Västmanland- Biototal AB

För kännedom. Angående Biototal AB:s lagringsplatta i Tränsta.

Ett inslag från SR P4 Västmanland av Ida Svansbo: Eftermiddag med Ida Svansbo från Sveriges radio P4 Västmanland. ( kl 15.02,  (0-6,5 min in i programmet))

2020-01-14 kl 15:08

Kanske är av intresse för annan media.

Lagringsplattan saknar bygglov, den är undermåligt byggd och där ska tonvis av avloppsslam, biobränsleaska, m.m lagras som sedan ska spridas på åkermark. Närboende känner sig överkörda av kommuner och företag. De vill inte ha flera ton giftblandad skit hos sig. De är rädda för alla tungmetaller, PCB, dioxiner, PFOS, mikroplaster, läkemedelsrester, salmonella och annan smitta, m.m som lagringen och spridningen medför.

De oroas också över att miljöinspektören verkar köra sitt eget race, förlitar sig på det vinstdrivande företagets egenkontroller, är uppenbart dåligt påläst vad gäller farorna med avloppsslam.

De boende får bristande eller ingen information från företagen när det efterfrågas.

Jag själv som är en av de närboende har funderingar på om det kan röra sig om korruption. Har även ställt en fråga till de två inblandade kommunerna om de har egen vinning på att projektet kommer igång. Har dock inte fått svar på den frågan.

Undrar om det finns en överenskommelse att kommunerna kommer bli av med skiten från deras egna reningsverk om lagringen kommer igång?

Är det kanske klassisk svågerpolitik det handlar om?

Jag och fler med mig har en känsla av att det är mygel inblandat i det här.

Med vänlig hälsning,

Patricia Larsson Leo

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *