Lokaltidningen Båstad/ Fiskare såg kondomer och bindor flyta i Lagan

Fiskare såg kondomer och bindor flyta i Lagan

Spillvatten rann ut i dagvattenröret vid Gröningen

LAHOLM. Bindor, kondomer, toapapper och till och med avföring kom flytande förbi fiskarna nere vid Gröningen. Orsaken till den olustiga situationen är, enligt Laholmsbuktens VA, att en teknisk pryl, kallad propp, gått sönder vilket medfört att spillvatten runnit in i dagvattenledningen……………………..

……………….MATTIAS LEIJON, förvaltningschef på Laholmsbuktens VA, bekräftar att spillvatten runnit ut vid Gröningen. Orsaken till att det orenade vattnet nått Lagan beror på att teknisk utrustning gått sönder.

LBVA-chefen berättar att de fick in en felanmälan för cirka en och en halv vecka sedan och har sedan dess arbetat med att lokalisera problemet.

– Vi har filmat den aktuella dagvattenledningen och kunnat konstatera att en propp som ska skilja spillvatten- och dagvattenledningen gått sönder i höjd med Lingården, säger Mattias Leijon.

HUR LÄNGESEDAN den gick sönder går inte att svara på men Leijon spekulerar att ett skyfall för några veckor sedan kan ha ökat påfrestningen och gett upphov till problemet.

Under fredagen inleddes arbetet med att åtgärda felet och ska inom kort vara åtgärdat.

DET ÄR INTE första gången som det flutit olustiga saker i Lagan. Senast det skedde var i augusti.

– Det skedde i samband med Lagan-simmet men då kunde vi aldrig lokalisera och hitta felet, säger Lars-Gunnar Johansson, miljö- och processingenjör på LBVA som är glad över att fiskarna slagit larm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *