Östra Småland/ Enskilda avlopp väcker funderingar

INSÄNDARE & DEBATT  

Först vill jag påpeka att frågan inte rör mig personligen, släktingar eller vänner.

Ändå blir jag berörd när frågan om enskilda avlopp kommer på tal. Efter veckans inslag på TV i ämnet blev jag fundersam. Varför kan inte politikerna på något vis hjälpa dessa människor, som hjälpt till att bygga upp det här välståndet, med att säkerställa funktionen på anläggningarna?..

…..

Enskilda avlopp väcker funderingar

INSÄNDARE & DEBATT  

Först vill jag påpeka att frågan inte rör mig personligen, släktingar eller vänner.

Ändå blir jag berörd när frågan om enskilda avlopp kommer på tal. Efter veckans inslag på TV i ämnet blev jag fundersam. Varför kan inte politikerna på något vis hjälpa dessa människor, som hjälpt till att bygga upp det här välståndet, med att säkerställa funktionen på anläggningarna?

Oftast är det ju äldre människor som bor kvar på landsbygden. Kanske är kvinnan ensam kvar efter att ha varit hemma och tagit hand om familjen i många år. Det var ju så förr. Risken är då stor att de som är kvar har blivit ”fattigpensionärer”. Även om huset nu är betalt så ska ju mat, kläder och andra räkningar betalas……

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *