SLADDER FRÅN MAGLEBY

Anders !!!!

God morgon denna lördag. Måste bara lämna lite sladder från vår kommun.

I februari på kommunfullmäktigemötet gjorde jag en namninsamling av våra fastighetsägare som var närvarande på detta KF-möte. 15 fastighetsägare var på plats.
Den 28 februari överlämnades denna lista till tekniska chefen i kommunen. Denna chef är högst ansvarig för avloppsprojektet på Söderåsen. Med namnunderskrift att den mottagits.
Jag trodde i min enfald att denna lista skulle komma tjänstemän och politiker i berörda nämnder och utskott tillhanda.
På kommunstyrelsemötet den 2 maj var jag närvarande. Information om denna lista lämnades av mig. MEN…till min förvåning satt ALLA delegater som ”fågelholkar”
Ingen information hade lämnats av tekniska chefen till berörda delegater. Tekniska chefen hade då haft denna namninsamling i två månader.

Även domen från Mark och Miljööverdomstolen visades för delegaterna. ( att fastighetsägarna fick rätt ang pumpbrunnar.) TYSTHET UPPSTOD.

Delegaterna har äntligen förstått att jag som kontaktperson ”sitter inne” med mycket kunskap och information i ärendet.

Spännande  fortsättning följer……….

För säkerhets skull lämnades namninsamlingen in på Medborgarkontoret den 3 maj för diarieföring. Så nu finns det där för alltid. Den tekniska chefen ville inte ha offentlighet om vår namninsamling.

TIPS TILL ALLA………
All info och texter till kommun skall diarieföras. Kan inte vara meningen att ”höga” tjänstemän skall kunna lägga viktig info i sina skrivbordslådor. ALLT skall upp till ytan.
Det är vi fastighetsägare som får betala ”kalasen”

Trevlig helg !!!
Mvh/ Ulf i Magleby

__________________________________________________________________________________________

Anders !!

Hej igen …………..Kan min info till personer ute i landet som också har problem med sina ”kommunfolk” och skrivelser till dessa tjänstemän o politiker så  OK. Sätt min text på vår hemsida.

Ref till din första rad…….De högre tjänstemännen vill gärna behålla sina jobb. Därför ”stryker de medhårs” Vår kommunchef fick för några veckor sedan ”kicken”. Hon tyckte inte som kommunalrådet. Så nu får vi medborgare betala henne lön i ett antal månader, som avgångsvederlag. Det ryktas om 20 månadslöner. Lönen var ca 90000:- / mån.

Nu när klockan har passerat 11.00 så har nattens snö töat bort. Aprilväder i maj…….Vi som skall ha lax på grillen ikväll. Får grilla ute o kanske äta inne.

Ha en underbar helg.
// Ulf

__________________________________________________________________________________________

Ps. Har idag även skickat mail till Daniel Varjö på Kaliber, Sveriges Radio.

Informerat om avloppsledningar genom vår vattentäkt

 Asfaltverkets miljöfara med Bitumen som bindemedel. Oljebaserad produkt.

Hoppas han hör av sig. Vårt projekt behöver publicitet.  Ds

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *