Får man peka ut vilket område som helst som risk för miljö och hälsa. Skall nuvarande befolkning stå för stadens framtida expansion?

Varför skall ledningar dras långt iväg från reningsverket till 10 separata områden med skog och åker emellan.
Kommunen har tidigare svarat att vi hotar miljön i Mälaren och att vi kommer sakna dricksvatten. Inget av det de påstår är visat med fakta.
Nu svarar man att kommunen gjort en översiktsplan och en va-plan för områdena o fullmäktige har godkänt projektet.
Är det argument nog?
I nästa steg kan man ta vilket område som helst i staden. Säg en villabebyggelse i närheten av centrum och säga att vi skall bygga hyreshus här och ni skall stå för behövlig infrastruktur.
Går inte det? Jo då, i Tyresö har man gjort så. En miljon skall resp fastighetsägare betala för va samt för breddad och nedsprängd nu 5 m asfalterad väg, promenadvägar, cykelbanor o belysning. Kommunen har sagt att i nästa 5 års plan skall där stå 5 våningshus. Är det så vi skall använda LAV och miljöbalk?
För vi skall väl göra åtgärder för miljö o hälsa. Eller är åtgärderna för att tvinga bort nuvarande befolkning men först tvinga hälften av dem till så stora ekonomiska uppoffringar så att deras ekonomi knäcks. Om detta är meningen så får nuvarande spel för gallerierna mening. Inte annars.
Folk frågar runt om i landet om var medinflytande och demokrati tog vägen och liknar kommunernas agerande vid skurkstaters som ägnar sig åt stöld av människors hem och marker.
Skall vi förvandlas till ett lydigt folk som lyder makten. Gör vi inte det så straffas vi.
Är det därför som vi har en tuff miljölagstiftning?
Hur hårt är straffet att skita på egen tunna och gräva ner komposten långt från vattendrag o sjö. Tydligen så hårt att ens hem tas ifrån en.
Hur skall jag göra när hunden skiter i skogen. Skall jag ta upp skiten och lägga i tunnan vars innehåll körs till fjärrvärmeverket och bränns o askan ses som giftig o går till deponi.
Är detta kretslopp och värnandet av ekosystemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *