Hörby/Höjning VA taxor, SD , LPo och ny politik kring lokala lösningar för VA

Hej!

Det är riktigt att Hörby kommun tänkt fördubbla taxorna. Detta är och har redan klubbats igenom av föra styrelsen och dess nämndemän och legat utanför SD kontroll. Så en höjning kommer säkerligen nu att ske, Men det är inte säkert att det nu leder till en fördubbling av taxan. Då det först är nu som SD tagit över. Dessutom så ligger nya projekt i startgropen och här lär egna alternativ till va system förespråkas av SD och då inte enbart kommunala anslutningar.

Så en viss skillnad i politiken lär nog Hörby invånarna få uppleva. LPo landsbygdspartiet är inte partipolitiskt bunden utan kan förespråka olika landsbygdsfrågor med vem som och oberoende av andras partitillhörighet för att kunna vinna mark för att få igenom och gynna landsbygdsborna. Därför har LPo tillsammans med företrädare för SD tagit fram ett förslag som nu kommer drivas i Hörby kommun och en mall till en motion att för övriga Sveriges kommuner att driva och för att enskilda kommuninvånare även ska kunna göra medborgarförslag. Och vi hoppas nu att allt fler hoppar på tåget och driver frågan. LPo representanter kommer uppmanas driva frågan i de kommuner de har mandat i och hoppas andra partier med mandat i sina kommuner tar sitt ansvar i denna fråga och gör lika så, vilket SD nu gör i Hörby kommun..

Det vore kanske också viktigt att poängtera så det inte blir några missförstånd, LPo har inte ställt upp i Hörby kommun och har alltså inga mandat där. Utan initiativet och samarbetet består av informell karaktär och samarbete i sakfrågor mellan LPo och SD och sedermera övriga partier.

Michael Richter LPo Skåne Län

En kommentar

  1. Kommentar från Micke ang ovanstående inlägg.

    Ja tack Anders!
    Som du vet så har SD i Hörby tagit över alla nämnder och har nu full mandat där vilket inebär att de inte behöver driva ärendet genom en motion utan kan behandla och driva ärendet direkt. vilket går betydligt fortare att kunna få igenom förslagen. Nu gäller det få andra företrädare i andra kommuner att hopa på tåget.
    mvh Micke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *