Bill Gates mål är att rädda liv och pengar genom att återuppfinna toaletten. Bråttom till framtidens toalett.

How Bill Gates aims to save lives and money by reinventing the toilet
Bloomberg

Bill Gates thinks toilets are a serious business, and he’s betting big that a reinvention of this most essential of conveniences can save a half million lives and deliver $200 billion-plus in savings. Read the full story

Bill Gates och Melina foundation hoppas finna en lösning på toalettproblemet i utvecklingsländerna. De system vi har idag med transport av avföring i långa ledningar är inte utformade för morgondagens toalettsystem. Genom att utlova en prissumma för utveckling av nästa generations toalett, hoppas de att ta ett tekniksprång och hoppa över västvärldens nuvarande wc lösningar som inte är en framkomlig långsiktig väg.

 

SVT har haft flera program om detta bl.a denna satsning:

Bråttom till framtidens toalett

Ett 20-tal forskargrupper har fått mer än 800 miljoner kronor i anslag av miljardären Bill Gates för att ta fram framtidens toalett. Flera tekniker som inte kräver koppling till avloppsnät eller färskvattenspolning testas nu i Indien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *