Vänersborgs kommun anlitar extern advokatfirma för att fastslå i MMD att naturhuset ska tvångsanslutas.

Hej

Jag hoppas ännu att det rättsfall jag driver i MMD ska häva kommunens ogrundade självhävdade tolkningsföreträde av LAV. Bedömning av system bör ske på lika bedömningsgrunder och med jämförbara bedömningsunderlag.
Min bevisning är bra. Men vi får se. Processen tar tid och advokaternas taxameter tickar på. Kommunen har obegränsade resurser och deras advokater dränker mig i papper med påståenden, yttranden o bilagor. Rättegången troligen inte klar förrän efter årskiftet. Jag återkommer när jag vet hur det går. Hoppas utfallet kan göra skillnad för fler än mig.
Jag är enig i att nedströms teknik hittills inte visat sig hållbar gällande varken vattenrening, smittskydd/hälsorisker eller hållbar återvinning av näringsämnen. Ett problem är att Länstyrelsen ger tillstånd och är nöjda trots många forskares belagda oro för KARVs linjära och därmed ohållbara avskiljningsteknik.
Mvh
Anders Solvarm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *