Köping/ Nödvattentankar ställs ut till hushåll mellan Köping och Kolsva – ”Maximal otur”

Bblat. Nödvattentankar ställs ut till hushåll mellan Köping och Kolsva – ”Maximal otur”

Det finns just nu inget vatten att tillgå för hushåll norr om Holmsmalma, Malma kyrkby, Åsby och i Torp eller för andra som får sitt vatten från Sundängeledningen.

Kommunen skulle rengöra överföringsledningen mellan Köping och Kolsva under natten till torsdagen när något gick fel. Flera hushåll är nu utan vatten.

Eftersom vattnet i Kolsva har höga halter av mangan beslutade Köpings kommun att genomföra en grundlig rengöring av överföringsledningen från Köping till Kolsva i flera etapper. Under natten till den 18 oktober stängdes vattnet av för rengöring av en etapp från norr om Torp till Guttsta. Då lossnade sändaren som var fäst i den jättelika tvättsvamp som trycktes genom ledningen. ”Maximal otur”, skriver kommunen på sin hemsida. Innan vattnet kan släppas på igen måste sändaren hittas och plockas ut.

Hushåll mellan Köping och Kolsva är därför utan vatten under torsdagen. Under morgonen ställs nödvattentankar ut i Åsby och Sundänge. Det finns ingen prognos för när vattnet kan släppas på igen.

Kommunen startar en reservvattentäkt för att hålla Kolsva samhälle och Guttsta med vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *