Står mitt utsläpp i proportion till kostnad/mijövinst. Jag tycker inte jag borde få drivas från mitt hem

Från: Ewa A
Ämne: Avlopp

Meddelande:
Hej..sitter här som ensamstående lågavlönad i egen permanent fastighet(sen -94) utan grannar eller vattendrag nära. Kommunen har dömt ut mitt avlopp och jag sitter här och undrar om utsläpp verkligen står i proportion till kostnad/miljövinst
Jag har ingen att dela kostnad med och tycker man inte borde få drivas från sitt hem
All information och val osv är galet svåra och allt otroligt rörigt
Har ni nåt råd till mig?


Epost-meddelandet skickades från ett kontaktformulär på Fastighetsägarnas forum för LAV (http://www.va-i-tiden.se)

En kommentar

  1. Hej,
    Tror det är dags för en budkavel, allt fler drabbas av överförmynderi och undermåliga beslut. Vi på landsbygden bör begära skatteavdrag för de krav kommuner ålägger fastighetsägare. Inget fel i sig men bör vara realistiska beslut. Vi betalar samma skatt som tätbebyggelsen men på landsbygden får vi stå för allt själva med hårdare krav än vad kommunerna själva klarar att hantera. Någonstans måste sunda förnuftet få råda. Fundera på om inte detta snart är ett överförmyndighetsutövande? Myndigheter ska vara till för medborgarna och inte tvärt om, dags för att ena oss? Hur ser SKL på detta?Har samma problem där mitt avlopp rinner ut i ett diken vid en åker och där diket är torrlagt under större delen av året. Vet inte hur denna anslutning kan påverka hav och insjöar och enligt GIS stöd från SGU kartor. Borde vara analys på utflödet och identifiering av fosfor samt kvävehalterna i beslutsunderlaget från kommunerna
    Troligtvis är utflödet renare än kommunens vatten. Känns inte trovärdig
    Allt fler drabbas av samma sak som du och äldre personer får allt mindre möjligheter att välja vart de ska bo ? Är det detta samhälle vi vill ha?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *