ATL: Stoppa slamspridningen för barnens skull

Avloppsslam ska hållas borta från all livsmedelsproduktion.

Det finns mycket att glädjas över i det svenska jordbruket. Men det finns fortfarande allvarliga problem som snarast måste åtgärdas. Livsmedelsverket har visat att ett 70-tal svåra miljögifter finns i svensk mjölk.

De svenska mjölkbönderna måste nu se till att den typ av gifter som finns i mjölk inte tillförs våra odlingar. Det visar sig att en del kommer som luftnedfall utifrån och en annan del från spridning av avloppsslam. Det är förfärande att se analyser av slam där i stort sett samma gifter som finns i slammet också finns i mjölken…..

1. Miljögifter i mjölkprodukter enl Livsmedelsverket
2. Betydande hälsorisker för barn enl Livsmedelsverket
3. Miljögifter i slam
4. Miljögifter i navelsträngsblod

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *