FÄ: Kompletterande yttrande avseende den sakliga grunden för Köpings kommuns ansökan om tillstånd för vattenverksamhet i Mälaren

Kompletterande yttrande M2878-17 dd 2018-05-03

 

2 kommentarer

 1. Hej Anders
  Eftersom eventuell bräddning i detta fall inte kommer att bero på skyfall, utan kan uppstå när som helst utan förvarning, kanske man måste fråga sig om kommunen ska installera varningssirener? Annars kanske man måste ha skarpare skyltar:

  Varning!
  Utsläpp från kommunalt avlopp kan ske utan förvarning.
  Bad sker på egen risk. Små barn bör inte bada här.

  Eller kanske rent av ett generellt förbud?
  Badförbud.
  Risk för utsläpp från kommunalt avlopp.

 2. Det framgår ju tydligt att vi kommer att skulle gå från en situation helt utan direkta utsläpp i Mälaren till en situation med återkommande bräddningar, dessutom intill våra badplatser. Pumpstationerna måste väl dessutom kopplas in på det lokala elnätet. Jag tycker att det är ganska vanligt med elavbrott. Jag har inte upplevt det på plats, men spisklockan får jag ställa om ganska ofta när jag kommer ut. Vad säger ni fastboende?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *