Socialdemokraternas svar till en miljon fastighetsägare på landsbygden som undrar ifall de har råd att bo kvar eller behålla fritidshuset

Från: Lena Rådström Baastad <lena.radstrom.baastad@socialdemokraterna.se>
Skickat: den 7 maj 2018 08:56
Till: Lars-Göran Carlsson <lars-goran.carlsson@sala.se>
Ämne: SV: Vattentjänstlagen

Hej

Tack för ert brev.
Jag tror att många av mina partikamrater runt om  i landet har sett denna fråga och att den nu diskuteras livligt på många håll.
Den kom också upp på vår kongress förra året efter motioner från medlemmar. Då sa partistyrelsen och kongressen att det krävs åtgärder för att stimulera byggande och boende på landsbygden.
Och att lagar som styr vatten och avlopp idag hindrar byggande eftersom de kan tvinga kommunerna till kostsamma lösningar som inte alltid ger minskad miljöpåverkan. Därför bör lagstiftningen kring vatten och avlopp ses över, menade kongressen.

Det är ju också det beslut som ligger bakom att regeringen tillsatte den utredning som ni nämner.

Det vi säger är ju att vi tycker att det är viktigt att man ska kunna bo och verka på landsbygden. Men att vi inte är beredda att sänka miljökraven. Dock tror vi att det bör finnas en större flexibilitet och att det inte alltid är kommunalt va som är lösningen för att uppnå miljökraven utan att det också kan finnas andra sätt.

Nu får vi väl se vad utredaren kommer fram till. Men han har ju inte hållit sina förslag hemliga som ni vet och de verkar ju ligga i linje med det som den socialdemokratiska partistyrelsen sa inför kongressen och som jag också tror att det finns en ganska bred förankring i riksdagen kring. Med det inte sagt att utredningen kan lösa alla problem men det kan ju vara ett första steg så får man se hur det fungerar och om det går att hitta ytterligare sätt att komma vidare.

Lena Rådström Baastad | Partisekreterare
Socialdemokraterna – Framtidspartiet
E-post: lena.radstrom.baastad@socialdemokraterna.se
Besöksadress: Riddarhustorget 7-9 (C3-14)
Postadress: Socialdemokraterna, 100 12 STOCKHOLM

——————————————————————–
Var med och utveckla den svenska modellen.

Bli medlem på socialdemokraterna.se

——————————————————————–

Från: Lars-Göran Carlsson
Datum: 20 april 2018 11:31:35 CEST
Till: lens.radstrombaastad@socialdemokraterna.se
Ämne: Fwd: Vattentjänstlagen
Vi tillskrev socialdemokraterna för en månad sedan om nuvarande vattentjänstlag och kommunernas tillämpning av paragraf 6 i densamma och de konsekvenser det får för husägare. Eftersom vi är en miljon husägare som berörs av nuvarande vattentjänstlagen vill vi inför årets val veta om vi överhuvudtaget har råd att bo kvar i våra hus efter valet med nuvarande vattentjänstlag och kommunernas tillämpning av densamma. Vi emotser socialdemokraternas inställning till nuvarande vattentjänstlag och dess tillämpning.

En kommentar

  1. Där hade vi inte mycket stöd.
    Hon värnade bara de stackars kommunerna som i värsta fall kan bli påtvingade dyra lösningar. Inte en stavelse om att kostnaderna vältras över på de boende och hur det drabbar enskilda medborgare.
    Att man inte vill sänka miljökrav får man väl ändå uttrycka som ett rätt menlöst uttalande.

    Med vänliga hälsningar / With kind regards

    hans-erik.carlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *