Tillstånd för damm och elkraftsanläggningar verkar följa samma mönster som va-utbyggnaden. I vilken verklighet arbetar myndigheterna i?

Inlägg från en grupp på facebook som heter Avloppsbedrägeriet

Det finns ytterligare vattentjänster än va frågor där myndigheterna verkar sakna verklighetsförankring, och det är damm och elkraftsanläggningar.

Här har man inte betalt för att tänka utan bara för att utför sitt jobb punkt slut. Sedan vänder de ryggen och kör vidare i samma spår och menar att det där är och var inte mitt ansvar och har inte heller betalt för, utan var och en till sitt.

Skall vi ha fossilfri el?

Läs denna artikel om dammen och kraftanläggningen i Brunskog. 

 

Anm från webredaktören: Min far följde i utbyggnaden av elkraften som skedde i de stora älvarna i norra sverige med stort intresse.
Han berättade att i kravet på anläggningarna så fanns också att bygga laxtrappor.Dessa byggdes inte upp på 50, 60 talet utan man ansåg att det kunde vänta. Därefter så långt han hört så blev det inga laxtrappor.
Nu när laxen får svårt att ta sig in i älvarna ger sig myndigheterna på de mindre, enskilt ägda anläggningarna. Hur går det med de stora anläggningarna som Vattenfall och andra stora elproducenter äger?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *